VB vindenMÖT FÖRFATTAREN

Bror Rönnholm och Freja Rudels i litteratursamtal

Måndag den 27.4.kl. 18. i Västanfjärds bibliotek inbjuder biblioteken på Kimitoön till ett samtal mellan Bror Rönnholm och Freja Rudels i samarbete med Åbolands litteraturförening.

Bror Rönnholm är en flitig författare, kritiker och kulturredaktör. Efter 33 år och tre tusen recensioner gick han i pension som Åbo Underrättelsers kulturredaktör i början av 2013. Han är född i Korsholm och bor i Åbo.

I ett samtal med Freja Rudels diskuterar han sina roller och sätt att närma sig litteraturen från olika håll: som läsare, kritiker, författare och forskare.

Som poet debuterade han 1990 med En värld reducerad. Hans senaste och femte diktsamling var Från en grop i sommaren 2007. Han har varit kursledare för skrivarseminarier, redigerat antologier (bland annat Åbolands litteraturförening 25 år och en bok med finlandssvenska dikter om musik) och publicerats i olika tidskrifter och samlingsverk. 1997 var han stipendiat på Lillholmen i Västanfjärd, där Svenska Folkskolans vänner erbjuder sommarvistelse för förtjänta kulturskapare.

Freja Rudels är litteraturvetare och redaktionssekreterare för Finsk Tidskrift. 2005 fick hon första pris i Arvid Mörnetävlingen för noveller. 2010 publicerades novellsamlingen Blodband. Hon har deltagit i utbildningen Litterärt skapande vid Åbo Akademi och bor i Västanfjärd.