Hela folket läser 7.9 – 27.9.2015

hela-folket-laser-bannerUnder bibliotekens, WSOY:s och Schildts & Söderströms läskampanj i september kan alla prova på hur lätt det är att läsa e-böcker. Under tre veckors tid kan man utan begränsningar läsa Kaj Korkea-ahos bok Gräset är mörkare på andra sidan och Tommi Kinnunens bok Neljäntienristeys som e-bok.

Under kampanjen kan alla landets invånare låna böckerna samtidigt. Du kan läsa böckerna på nätet på samma sätt som en vanlig webbsida eller ladda ner böckerna på din dator, surfplatta eller smarttelefon. Du behöver inte hålla reda på återlämningsdatumet, eftersom böckerna returneras automatiskt då lånetiden tagit slut.

Kampanjböckerna Neljän tien risteys och Gräset är mörkare på andra sidan hittar du i september i vårt webbibliotek och i de allmänna bibliotekekens gemensamma e-bibliotek på adressen https://www.ellibslibrary.com/sv/blanka. Där hittar du också annat att läsa, se och höra på.

Tipsa också dina vänner!

För att låna böckerna behöver du bara ditt bibliotekskort, nätförbindelse och en apparat lämpad för läsning. Du kan låna böckerna under hela kampanjtiden 7–27.9.2015.

Om du eller din bekant inte ännu har ett bibliotekskort med pin-kod har ni nu en bra orsak att skaffa det. Pin-koden är kopplad till bibliotekskortet och du har nytta av den då du använder webbiblioteket och då du lånar e-böcker också efter att kampanjen är slut.

Instruktioner för hur du lånar e-böcker hittar du på bibliotekets webbsidor.