Katarina von Numers-EkmanBarnens läsning, och speciellt bristande motivation för läsning, är en aktuell fråga som diskuteras på många håll idag – i skolor, i media och på andra forum. Vad kan vi göra för att motivera till läsning, för att inspirera till läsglädje som i sin tur stöder framgång i skolan och framtida studier?

Den finlandssvenska läsambassadören Katarina von Numers-Ekman besöker Dalsbruk onsdagen den 2.3.2016 på inbjudan av Kimitoöns bibliotek, för att diskutera frågan hur man kan främja läsande bland barnen. Tillställningen, som ordnas i Dalsbruks skola kl. 18, riktar sig speciellt till föräldrar och till lärare, men den är också öppen för andra intresserade. Alla är varmt välkomna!

Modersmålsläraren och barnboksförfattaren Katarina von Numers-Ekman har fungerat som läsambassadör sedan augusti 2014. För mera information om hennes verksamhet, se hennes webbsida www.lasambassadoren.fi. Där hittar du också konkreta tips och länkar kring läsning.

Läsambassadören kommer också att besöka Västanfjärds skola och Dalsbruks skola under dagen. Hennes besök utgör en del av Kimitoöns biblioteks pågående projekt ”En läsande kommun” som finansierats av Undervisnings- och kulturministeriet.