Pargas stad söker en bibliotekarie som vill utveckla, lära ut och marknadsföra bibliotekets tjänster.

Till arbetsuppgifterna hör att utveckla befintliga och nya servicekoncept för olika användargrupper både i biblioteket och på nätet, vägleda i biblioteksanvändning och informationssökning och andra uppgifter inom mediefostran. Till ditt ansvarsområde hör också bibliotekets e-material och digitala tjänster.

För att kunna utföra uppgifterna behövs kunnande i digitala medier och beredskap att ta i bruk och vägleda nya tekniska lösningar och nätbaserade tjänster.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor, har god samarbetsförmåga och servicekänsla och kan arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Behörighetsvillkoren är universitets- eller yrkeshögskoleexamen i vilken ingår eller utöver vilken har slutförts studier som omfattar minst 60 studiepoäng inom området för biblioteks- och informationstjänster på högskolenivå och god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Du arbetar i Pargas bibliotek men i ditt jobb samarbetar och reser du också till stadens övriga bibliotek. Arbetet innebär kvälls- och lördagsturer. Arbetet är fastanställning och inleds 12.2.2018  eller enligt överenskommelse. Lön enligt AKTA. Vi tillämpar en prövotid på 4 månader. Den som väljs ska visa upp ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd innan arbetet börjas.

 

Ansökningstiden förlängs till den 26.1. Tidigare sökande beaktas.

Ansökan lämnas in senast 26.1.2018 till Pargas stad/Bildningsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller kultur@pargas.fi. För mer information kontakta bibliotekschef Karolina Zilliacus, tfn 040 488 5878, karolina.zilliacus@pargas.fi