Club con Color 10 år

Motto: ”Låt alla blommor blomma”

Club con Color är en målarklubb i Hangö med 19 medlemmar som målar tillsammans en gång i veckan, tisdag kvällar från kl 17.00 till 20.30. Vi hyr en större sal i en övergiven skola (Täktom skola) och samlar in en ”deltagar avgift” som täcker hyran. Klubben har en dragare men ingen lärare, vi ser på varandras arbeten, utbyter råd, tankar och ideèr – hjälpen finns nära. Under våra 10 verksamhetsår har det helt klart kommit fram vem man skall be om hjälp då svårigheter uppstår. Vi har alla våra specialområden.

Klubben har ordnat flere utställningar i Hangö Stadsgalleri, t.ex ”Club con Color” (premiärutställning), ”Vår stad Hangö”, ”Glada amatörer”, ”Ramlösa” samt deltagit i Konstrundan under flere år och julmässor med minitavlor. Tillsammans med bibliotekspersonalen har vi tre år i rad arrangerat utställningar: Berättelse blir bild, ”Lycka, hav och längtan”, ”Barnen är alltid de modigaste” och ” Tredje gången gillt”

Under våren 2016 ville vi prova på att kopiera kända stormästare inom målarkonsten. Överraskande trevligt och lärorikt upplevde vi kopierandet och under hösten hade vi möjlighet att ställa ut dessa verk på galleriet i Hangö. Mottagandet var mycket possitivt varför vi fortsatte med tanken att vi målar/ kopierar de finska mästarna i syfte att fira Finland 100 år.

En del av dessa tavlor ställer vi nu ut på Villa Lande. Utställningen har under sommaren varit i Haapsalu, Hangös vänort i Estland där Finlands 100 år firades med stora känslor då esterna kommer att fira sina 100 år 2018.