Nationalbiblioteket förnyar Finna-nätbibliotekens Mitt konto-sidor. Uppdateringens syfte är att göra Finna-nätbiblioteken mer tillgängliga för t.ex. läsarprogram.

Nätbibliotekets Mitt konto-sidor har tidigare varit uppdelad i olika flikar så som ”Mina lån”, ”Reserveringar” och ”Bibliotekskort”. Nu byts flikmenyn till ett nytt slags meny. Förändringarna kommer främst att påverka dem som använder nätbiblioteket med datorer. De som använder mobiler och pekplattor kommer inte att se stora förändringar.

Mycket funkar som förr

Uppdateringen medför inga stora förändringar. Du kommer fortfarande att komma direkt till dina lån om du loggar in på frontsidan och t.ex. lån förlängs på samma sätt som förut.

Ny inloggningsikon och meny under ikonen

Inloggningsikonen förändras. En personikon kommer att synas på både inloggningsknappen som på Mitt konto-knappen. Notera att texten inte nödvändigtvis får plats på mobilapparater. Då syns endast personikonen.

Inloggningsknappen:

Mitt konto-knappen:

När du klickar på Mitt konto-knappen öppnas en meny. Tidigare har du endast kunna gå till dina lån och utloggning via knappen, men nu kan du komma till t.ex. reserveringarna direkt. Menyerna ser likadana ut på såväl datorer som mobiler:

 

Mitt konto på datorer

Mitt konto har tidigare varit uppdelad i flikar, men från och med 9.10 kommer flikarna att förvandlas till en sidomeny. Menyn kommer att synas i sidans vänstra kant:

Menyns uppdelning

Den här förändringen gäller såväl mobil- som datoranvändare. Menyn kommer att ha underrubriker. I praktiken gäller det här tillsvidare ”Lån och omlån / Reserveringar” samt ”Favoriter”. T.ex. behöver du öppna ”Lån och omlån / Reserveringar ” för att komma åt dina reserveringar.

Även Favoriter kommer att se annorlunda ut, och alla dina favoritlistor kommer att synas i den här menyn.

Behöver du hjälp?

Våra ”Så här använder du nätbiblioteket”-instruktioner går fortfarande att använda. Det är endast det sätt man rör sig i det egna kontot som förändras. Vi strävar efter att uppdatera instruktionerna så att de motsvarar förändringarna. Om något trots allt känns knepigt kan du kontakta oss, vi hjälper gärna!