Bibliotekets nya filmtjänst Cineast innehåller filmer för alla åldrar på finska, svenska och engelska. Här kan du läsa mer om hur du använder tjänsten.

Gå till Cineast.fi och välj Blanka från menyn.
Använd sökfunktionen för att hitta en film du vill se. Välj en film som du vill se och logga in med bibliotekskortets nummer och pinkod.
Klicka på ”Titta på filmen”. Klicka på ”Hoppa över” om du inte vill skapa ett användarkonto. Det går bra att enbart låna med ditt lånekortsnummer och pinkod. Varje film kan ses i 48 timmar.

Genom att skapa ett användarkonto får du tillgång till ytterligare funktioner, till exempel att favoritmarkera titlar. Du kan endast skapa ett användarkonto på Cineast när du använder en dator och en webbläsare (ej via appen).

Du kan se filmer med dator och mobil (ladda ner Cineast applikation i din egen apparats applikationsbutik).

Lånebegränsningar

En kund kan låna högst sex filmer i månaden. Biblioteket har budgeterat en viss summa för varje månad, och när budgeten är slut kan man inte låna fler filmer innan nästa månad.

Åldersgränser

Precis som biblioteken följer även Viddla de åldersgränser som baserar sig på lagen om bildprogram. Du kan läsa mer om åldersgränser på KAVI:s hemsida.