Biblioteken kan öppna igen den 1.6. För att kunna säkerställa personalens och kundernas säkerhet kommer det att finnas vissa begräsningar i öppethållningen och verksamheten. 

Pargas bibliotek återgår till de normala öppettiderna: måndag – torsdag 10 – 19 och fredag 10 – 16. 

Nagu bibliotek kommer inte att kunna öppna utan fortsätter med enbart hämtning av reserverat material. Hämtningen sker under juni, juli, augusti på tisdagar och onsdagar kl. 10 – 15.  

Korpo bibliotek öppnar inte ännu som ett meröppet bibliotek, d.v.s. med ett system som möjliggör att besökare kan använda biblioteket utanför de egentliga öppettiderna med personal. Öppettiderna för Korpo bibliotek är nya från och med 1.6 och de kommer att bli de nya betjäningstiderna när Korpo bibliotek blir meröppet. Öppettiderna är måndag, torsdag, fredag 10-15, tisdag 14-19 och onsdag stängt. 

Houtskärs bibliotek är inte meröppet, utan bara när personalen är tillgänglig på biblioteket. Öppettiderna är de samma, dvs måndag 14-19, onsdag och torsdag 10-15 och tisdag och fredag stängt. 

Iniö bibliotek kommer inte att kunna öppna utan fortsätter med enbart hämtning av reserverat material.  Hämtningstiden kommer man överens om genom att ringa till biblioteket.