Nyt voit tallentaa kirjautumisesi verkkokirjastoon

Finna.fi-hakupalvelun käyttäjien on nyt mahdollista tallentaa käyttäjätunnus ja salasana kirjautumisen yhteydessä 180 päiväksi. Tämän ajanjakson aikana sinun ei tarvitse kirjautua uudestaan samalla laitteella ja selaimella.

Kirjautumisen muistaminen ei ole oletusarvoisesti käytössä, mutta voit ruksittaa kohdan “Muista kirjautumiseni 180 päivää” kirjautumisen alapuolella.

Kirjautumistieto tallentuu verkkoselaimeen, jota käytät. Jos siis käytät verkkokirjastoa usealla selaimella tai laitteella, täytyy kirjautuminen tallentaa jokaisella niistä erikseen. Mikäli haluat poistaa kirjautumistiedot ennen kuin 180 päivää on kulunut, kirjaudu ulos käyttäjätililtäsi. Voit hallinnoida kaikkia kirjautumisiasi Omat tiedot -sivun osiossa ”tallennetut kirjautumiset”.

Huomaathan myös, että jokaisella samaa laitetta tai selainta käyttävällä henkilöllä on pääsy tietoihisi, jos olet tallentanut kirjautumisen. On siis tärkeää, ettet tallenna kirjautumistasi laitteilla, joihin on pääsy muillakin kuin sinulla.

Kemiönsaaren kirjaston rintanappikone

Rintanappikoneella valmistat helposti rintanappeja.

Asiakkaat voivat tehdä itse rintanappeja ja magneetteja Kemiön kirjastossa haluamallaan kuvalla.

Pinssien kuvina voi käyttää omia kuvituksia, tulostettuja pohjia tai vaikka lehtileikkeitä.

Rintanappiin tuleva kuva tulostetaan oikean kokoisena tavalliselle, ohuelle paperille. Huom. Aihioon kiinnitettävän paperiympyrän halkaisija tulee olla hieman isompi kuin näkyviin jäävän kuvan halkaisija, noin 60–70 mm. Rintanappikoneen yhteydessä on malli, jolla saat kuvat oikean kokoisiksi.

Rintanappikone on Kemiössä, mutta sen sijaintia voidaan vaihtaa tarpeen mukaan. Ilmoitamme somessa, aina kun kone vaihtaa paikkaa!

Materiaalimaksu

Rintanappi 1 €

Magneetti 2 €

Materiaalirajoitus: 20 kpl / asiakas

Rintanappien halkaisija: 57 mm

Huom! Hoidat lähtökohtaisesti laitteen käytön itse.

Käytät rintanappikone omalla vastuullasi. Kemiönsaaren kirjasto ei ole vastuussa sinun itsellesi tai omaisuudellesi aiheuttamista vahingoista.

Europarlamenttivaalit 2024: Poikkeavat aukioloajat Taalintehtaan kirjastossa 29.5.–4.6.

Ennakkoäänestyksen aikana Taalintehtaan kirjasto palvelee seuraavasti:

ke–pe 29.–31.5. klo 9–17
la–su 1.–2.6. klo 10–16 / itsepalvelu!
ma–ti 3.–4.6. klo 9–17

HUOM! Omatoimi suljettu ti 28.5. – ti 4.6. ennakkoäänestyksen takia.

Viikonloppuna 1.–2.6. kirjastoa voi käyttää ennakkoäänestyksen aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella. Henkilökunta ei ole paikalla.

Kemiönsaaren kirjaston muut palvelupisteet ovat avoinna normaalisti. Katso aukioloajat: blanka.fi

Blanka siirtyy Cineast.fi-suoratoistopalveluun 1.4. 2024

Blankan uusi suoratoistopalvelu Cineast tarjoaa laajan valikoiman elokuvia kaikenikäisille katsojille. Uusia elokuvia lisätään säännöllisesti, joten aina on jotain uutta katsottavaa.

Cineast.fi-sivustolla voit valita valikosta Blank ja käyttää hakutoimintoa löytääksesi katsottavan elokuvan. Kun olet valinnut elokuvan, kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla ja klikkaa sitten “Katso elokuva”. Voit halutessasi ohittaa käyttäjätilin luomisen. Elokuvia voi lainata vain kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, ja kutakin elokuvaa voi katsella 48 tuntia. Voit lainata enintään 4 elokuvaa kuukaudessa. Voit myös luoda käyttäjätilin saadaksesi lisää ominaisuuksia käyttöösi, mutta tämän voi tehdä vain tietokoneen ja selaimen kautta, ei sovelluksen kautta.

Kemiön kirjaston uudet aukioloajat 1.4. alkaen

Kemiön kirjasto aloittaa lauantaiaukiolot 1.4.-31.12.2024 välisenä aikana (poissulkien kesäaika 1.6.-31.8.). Samalla perjantain aukiolo lyhenee kahdella tunnilla, jolloin kirjasto palvelee klo 16 saakka.

ma 10–18
ti 10–16
ke 10–18
to 10–16
pe 10–16
la 10-14

(la suljettu 1.6-31.8.)

Lauantaiohjelma klo 10-14
6.4. Satuja & askartelua
4.5. Taimien ja viherkasvien vaihtopäivä
11.5. Satuja & askartelua

Hiittisten kirjasto muuttaa väliaikaiseen osoitteeseen: kirjasto suljettu 11.3.-7.4.2024

Kemiönsaaren kunta kunnostaa Hiittisten vanhan kansakoulun, jonka vuokralaisena ovat muun muassa Hiittisten kirjasto ja kyläyhdistyksen infopiste. Rakennukseen on uusittu jo katto, ja sisätiloissa ja julkisivun osalta työt alkavat huhtikuussa 2024.

Remontin ajaksi kirjasto muuttaa tilapäiseen osoitteeseen Hiittisentie 36. Muuttoon on varattu aikaa neljä viikkoa ja kirjasto on suljettuna 11.3.-7.4.2024 välillä.

Suunnitelman mukaan kirjasto palvelee väliaikaisissa tiloissa 9.4. alkaen. Aukioloajat ovat tämän jälkeen normaalit, ti 10-14 ja to 13-17. Kesän aikana 18.6.-17.8. kyläinfon kanssa yhteistyössä pidennetyt aukioloajat ti-ke ja pe-la 10-14 sekä to 13-17, poikkeuksena juhannus. Takaisin tuttuihin, mutta uudistettuihin tiloihin palataan oletettavasti vuoden lopulla.

Pehmolelujen presidentinvaalit

Pehmolelujen presidentinvaalit pidetään Paraisten kirjastoissa 22.–26.1.2024. Tervetuloa äänestämään suosikkiehdokastasi, kun henkilökuntaa on paikalla kirjastoissa. Voit tutustua ehdokkaisiin kirjastoissa, alempana tai sosiaalisessa mediassamme. Kaikki saavat äänestää!

Poikkeavat aukioloajat Taalintehtaan kirjastossa 16.-23.1.2024

Ennakkoäänestyksen aikana Taalintehtaan kirjasto palvelee seuraavasti:

17-19.1.2024                    ke–pe           klo 9–17

20-21.1.2024                    la–su            klo 10–16 / itsepalvelu

22-23.1.2024                    ma–pe         klo 9–17

HUOM! Omatoimi suljettu ti 16. – ti 23.1. ennakkoäänestyksen takia.

Viikonloppuna 20.-21.1. kirjastoa voi käyttää ennakkoäänestyksen aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella. Henkilökunta ei ole paikalla.

Kemiönsaaren kirjaston muut palvelupisteet ovat avoinna normaalisti. Katso aukioloajat: www.blanka.fi

Kevän Kirja & koukku

Kirja & koukku jatkuu taas kevällä!

Viitenä keskiviikkona voit ottaa oman käsityöprojektisi mukaan Paraisten kirjastoon, käsityön parissa kahvitellaan ja jutellaan kirjoista!

Tervetuloa!

Perhelauantait Paraisten kirjastossa

16.9. klo 11-12
LORULOIKKA Marjo Paavolan kanssa

14.10. klo 11-12
SATUJOOGA Marjo Paavolan kanssa

11.11. aloitusaika klo 11
ELOKUVA ruotsiksi

18.11. aloitusaika klo 11
ELOKUVA suomeksi

2.12.
JOULUASKARTELUA joulukuusen koristelua

Kemiönsaaren kirjaston tapahtumakysely

Jotta voimme kehittää kirjastoa, tarvitsemme mielipidettäsi. Kuulemme mielellään toiveita myös sinulta, joka et käytä aktiivisesti kirjastoa!
Osallistu kyselyyn tästä tai täytä lomake kirjastossa.

Kysely on avoinna 30.9.2023 saakka.
Kiitos avustasi!
Jos haluat itse järjestää kirjastossa jotain toimintaa, ota rohkeasti yhteyttä.

Katko verkkokirjastossa ja e-aineistopalveluissa ke 21.6. klo 22

Päivitämme järjestelmää keskiviikkona 21.6. klo 22 alkaen. Päivitys vaikuttaa verkkokirjastoon ja e-aineistopalveluihin, ja se kestää noin 7 tuntia.

Katkon aikana ei pääse kirjautumaan verkkokirjastoon tai näkemään aineiston saatavuustietoja.

Katkon aikana ei voi kirjautua e-aineistopalveluihin. Jos olet kirjautunut esim. Biblioon ennen katkoa, e-kirjojen lukemisen ja e-äänikirjojen kuuntelun pitäisi onnistua.

Kiitos kaikille Paraisten kirjastokyselyyn vastanneille! Näin te vastasitte!

Toteutimme Paraisten kirjastossa asiakaskyselyn huhtikuussa 2023. Kysyimme kirjastoasiakkailtamme, millainen olisi heidän unelmiensa kirjasto. Lisäksi halusimme kartoittaa, onko omatoimikirjastolle kysyntää Paraisilla ja miten asiakkaamme haluaisivat kirjastoa kehitettävän.

Saimme 102 vastausta!
Kysyimme tiloista, joita kirjastossa toivotaan olevan. Eniten suosiota saivat lukunurkkaukset (55 prosenttia vastaajista), kahvila (46 prosenttia), opiskelu- ja työpisteet (37 prosenttia), näyttelytila (29 prosenttia) ja ryhmätyö- ja hiljaiset tilat (28 prosenttia vastaajista).

Jos Paraisten kirjasto olisi omatoimikirjasto, 68 prosenttia vastaajista haluaisi käydä kirjastossa myös viikonloppuisin, 24 prosenttia kävisi mahdollisesti ja 13 prosenttia vastaajista ei. Kirjaston peruspalvelut osoittautuivat kyselyssä kirjastokävijöiden tärkeimmiksi toimiksi myös mahdollisessa omatoimikirjastossa: lainaaminen, palauttaminen ja lukeminen.

Suosituin ajankohta kirjastokäynnille osoittautui olevan kello 16–19 (68 prosenttia vastaajista).


Moni oli kertonut ideoistaan ja haaveistaan myös vapaamuotoisesti, mikä oli erityisen ilahduttavaa! Iso kiitos kaikille kyselyyn vastanneille – huomioimme saamamme palautteen Paraisten kirjaston kehitystyössä!

Paraisten kaupunki etsii kirjastopäällikköä!

Kirjastopäällikkönä kannat kokonaisvastuun saaristokaupunkimme kirjastotoiminnasta. Paraisten kaupunginkirjasto käsittää kirjastot Paraisilla, Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa, Iniössä ja Utössä. Etsimme sinua, joka haluat mukaan luovaan työtiimimme kehittämään tulevaisuuden kirjastotoimintaa Paraisten kaupungissa.

Päätehtäväsi ovat

– kirjaston toiminnasta ja taloudesta vastaaminen

– kirjaston henkilöstön johtaminen

– sidosryhmien kanssa tehtävän hyvän yhteistyön ylläpitäminen ja hyvien kontaktien ylläpitäminen muihin kirjastoihin.

Odotamme sinulta

– soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa

– kokemusta johtamisesta

– hyvää perehtyneisyyttä kirjastojen tehtäviin ja toimintaan

– suomen ja ruotsin kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa.

Tarjoamme sinulle itsenäisen työn ja mielenkiintoisia työtehtäviä innostavassa ja elinvoimaisessa ympäristössä. Lue lisää ja hae työtä osoitteessa:

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/kirjastopaallikko-518650/?fbclid=IwAR20che-AdJStPUcc18UVcmtbVE8PkkxOtiz43Wn5Brcv6piKSt9d8DQIXM

Kerro meille, miltä unelmiesi kirjasto Paraisilla näyttää!

Paraisten kirjasto – oma kirjastoni!
Kerro meille, miltä unelmiesi kirjasto Paraisilla näyttää! Entä mitä mieltä olet ajatuksesta, että Paraisten kaupunginkirjastosta tulisi omatoimikirjasto? Kerro myös muista toiveistasi joko kysymysten yhteydessä tai kyselyn lopussa.

Mikä on omatoimikirjasto? Omatoimikirjastossa voi asioida myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla, esimerkiksi aikaisin aamulla ja viikonloppuisin. Voit kirjautua sisään kirjastokortillasi ja pin-koodillasi ja lainata ja palauttaa lainausautomaattia käyttämällä, käyttää asiakastietokoneita, lukea sanomalehtiä, työskennellä tai pitää vaikka kokouksen. Kirjastoa valvotaan teknisesti mm.
kameroilla.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia. Vastauksesi käsitellään täysin anonyymisti. Kysely on avoinna 30.4.2023 asti. Löydät kyselyn täältä.
Kiitos, että kerrot toiveistasi!

Tervetuloa piirtämään sarjakuvia Paraisilla! Torstaisin 30.3.-20.4.

MIKÄ: sarjakuvatyöpajat, väh. 4 kertaa

KENELLE: yli 12+ -vuotiaat ja aikuiset. Työpaja on osallistujille ilmainen.

MILLOIN: alkaen torstai 30.3.2023 klo 17–19

MISSÄ: Ankkuritalo, Uurnalehdontie 4, 21600 Parainen

OHJAAJA: sarjakuvataiteilija, Paraisten kuntakuvataiteilija Siiri Viljakka

Paraisten kuntakuvataiteilija Siiri Viljakan avoimet sarjakuvatyöpajat käynnistyvät torstaina 30.3. klo 17 Ankkuri-talolla. Työpajoissa tutustut sarjakuvapiirtämiseen ja rentoon yhdessä tekemiseen. Voit tehdä sarjakuvatarinan omasta elämästä tai jostakin muusta kiinnostavasta aiheesta. Aiempaa kokemusta piirtämisestä tai sarjakuvien teosta et tarvitse. Työpaja sopii 12+ vuotiaista aikuisiin, nuoremmat tarvitsevat aikuisen mukaansa. Työpaja ja materiaalit ovat ilmaisia osallistujille.

Työpajat järjestetään yhteistyössä Paraisten kirjaston kanssa. Tule mukaan piirtämään!

Poikkeavat aukioloajat Taalintehtaan kirjastossa 22.–28.3.2023

Ennakkoäänestyksen aikana Taalintehtaan kirjasto palvelee seuraavasti:

22.-24.3.        ke–pe            klo 9–17

25.-26.3.        la–su             klo 10–16 / itsepalvelu

27.-28.3.        ma–ti           klo 9–17

HUOM! Omatoimi suljettu ti 21. – ti 28.3. ennakkoäänestyksen aikana.
Kemiönsaaren kirjaston muut palvelupisteet ovat avoinna normaalisti.

AKT:n lakko vaikuttaa myös kirjastoihin

AKT:n lakko ja PAU:n tukitoimet vaikuttavat niiden sanomalehtien ja aikakauslehtien toimituksiin, jotka eivät kuulu varhaisjakelun piiriin. Posti tiedottaa, että kirjeet, lehdet, lähetykset ulkomaille ja ulkomailta, samoin kuin rahtikuljetukset myöhästyvät useista päivistä yli viikkoon. Lakko vaikuttaa myös kirjastojen kaukolainoihin, odotusaika voi pidentyä. Kirjasto pahoittelee asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Digikeskiviikot tarjoavat käytännönläheistä tukea Kemiönsaaressa

Vuoden alussa Kemiönsaaren kirjastossa aloittaa viikottainen digituki, joka opastaa tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käytössä sekä auttaa asiakkaita jokapäiväisten digitaalisten palvelujen kanssa. 

Digituki aloittaa viikolla neljä 25.1. klo 11-14 Taalintehtaan kirjastossa ja 15-18 Kemiön kirjastossa. Joka toinen keskiviikko, parittomina viikkoina, tuki puolestaan alkaa Kemiöstä ja palvelee klo 15-18 Taalintehtaalla.

Tuki toimii ilman ajanvarausta ja palvelu on maksutonta. Toivomme, että ihmiset tulevat rohkeasti kysymään ja hakemaan neuvoja omien laitteidensa kanssa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Digituki päivystää

Parillisina viikkoina 25.1, 8.2, 22.2, 8.3. jne.
klo 11-14 Taalintehdas
klo15-18 Kemiö

Parittomina viikkoina  1.2, 15.2, 1.3, 15.3. jne.
klo 11-14 Kemiö 
klo 15-18 Taalintehdas

Tervetuloa!

Verkkokirjaston evästekyselyt päivitetään 1.11.

Finna-palveluiden evästekyselyt päivitetään ja päivitys astuu voimaan 1.11. Evästepäivitykset koskevat myös Blankan verkkokirjastoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että verkkokirjastoon tulee uusi evästepalkki, josta sivujen käyttäjä voi hallita evästeitä ja saada lisätietoja niiden käyttötavoista.

Evästeet on jaettu useampaan kategoriaan, joiden sisällön voi hyväksyä tai estää erikseen. Välttämättömien evästeiden käyttöä ei voi estää, että sivusto toimisi oikein. Tilastointievästeet hyväksymällä sallit kerätä käynnistäsi anonyymia tietoa tilastointia varten. Osa verkkokirjaston upokkeista näkyy vain, jos tietyt evästeet hyväksyy.

Evästeistä säädetään Laissa sähköisen viestinnän palveluista (917/2014) 205 pykälässä.

3D-tulostin Kemiön kirjastossa

Kemiön kirjastossa on asiakkaiden käytössä 3D-tulostin. Sillä valmistetaan digitaalisesta mallista pieniä fyysisiä esineitä, esimerkiksi varaosia tai figuureja.

Tulostimen saa käyttöönsä kirjastokortilla, ja tulostimen käyttö on maksutonta. Varaa aika paikan päältä Kemiön kirjastosta, puhelimitse tai sähköpostitse. Kemiön kirjaston yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Lue kirjaston 3D-tulostimesta lisää tästä linkistä

Tervetuloa kokeilemaan!

Asukasvuoropuhelu-hanke Paraisten kirjastoissa

Kerro, mikä mietityttää! Paraisten kirjastoissa on käynnistynyt uusi asukasvuoropuhelu-hanke (2022-2023). Tavoitteena on löytää uusia tapoja, joilla kaikki Paraisten asukkaat voivat osallistua kaupungin kehittämiseen entistä monipuolisemmin. Lisäksi tavoitteena on kehittää kirjastoa edelleen yhteiseksi, matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi asukkaille ja päättäjille. Kerro ideasi ja toiveesi, valitse itsellesi sopiva kanava!

Kirjastot päivittävät järjestelmiään – vaikuttaa verkkopalveluihin ja omatoimisiin kirjastoihin lauantaina ja sunnuntaina 21.-22.5.

Blanka-kirjastojen kirjastojärjestelmää päivitetään lauantaina 21.5. klo 15 alkaen sunnuntaihin 22.5. klo 9 asti. Päivitys vaikuttaa palveluihimme.

Verkkopalvelut

Katkon aikana ei voi käyttää verkkokirjastoa kokoelman tai omien lainojen tarkastelemiseen.

E-aineistopalvelujen tulisi toimia normaalisti aiemmin kirjautuneille asiakkaille. Palveluihin ei pääse kirjautumaan katkon aikana.

Omatoimiajat Paraisilla

Nauvon, Korppoon ja Houtskarin kirjastot ovat omatoimisesti avoinna la kl. 8-15 ja su 9-21.

Iniön kirjastoon pääsee sisään tavallisesti avaimella, mutta lainausautomaatti ei toimi lauantaina klo 15 alkaen.

Omatoimiajat Taalintehtaalla

Taalintehtaan kirjasto on omatoimisesti avoinna kl. 8-14 launtaina ja 10-20 sunnuntaina.

Haemme Paraisten kirjastoon kirjastonhoitajaa (määräaikainen)

Paraisten kaupunki hakee kirjastonhoitajaa ajaksi 1.8.2022-28.2.2023, minkä jälkeen sopimuksen jatkaminen on mahdollista.

Pääasiallisena tehtävänäsi on edistää lasten ja nuorten monipuolista lukemista ja kirjastonkäyttöä osana lasten ja nuorten tiimiä.

Työtehtäviisi kuuluu erilaisten tapahtumien järjestäminen, sekä varhaiskasvatuksen ja koulujen Kirjastopolku-yhteistyön puitteissa järjestettäviä tapahtumia että muuta lukemista edistävää ja luovaa toimintaa.

Työtä tehdään yhteistyössä kaupungin koulujen, päiväkotien ja nuorisotoiminnan sekä paraislaisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Työ edellyttää kokemusta työskentelystä lasten ja nuorten parissa sekä aktiivista kiinnostusta lasten- ja nuortenkirjallisuuteen.

Haemme ensisijaisesti henkilöä, jolla on kokemusta työskentelystä ruotsin kielellä ja joka tuntee ruotsinkielisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden.

Työtehtäviisi kuuluu myös asiakaspalvelu, johon sisältyy ilta- ja lauantaityötä, sekä muut tavalliset kirjastonhoitajan tehtävät. Työskentelet pääasiassa Paraisten kirjastossa, mutta tarvittaessa myös kaupungin muissa kirjastoissa.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja ruotsin ja suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Tehtäväkohtainen palkka on 2 580 euroa.

Työsuhteessa sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja antaa kirjastopäällikkö Karolina Zilliacus puh. 040 488 5878, karolina.zilliacus@parainen.fi

Hae paikkaa Kunterekryssä viimeistään 30.5.2022.

Vastaa kyselyyn: Kemiön kirjaston tilojen kehittäminen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kemiönsaaren kirjastolle avustusta Villa Landessa sijaitsevan Kemiön kirjaston tilojen päivittämiseen. Tavoitteena on kehittää kirjaston tiloja vastaaman kaiken ikäisten asiakkaiden tarpeita ja samalla parantaa henkilöstön saavutettavuutta.

Jotta voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla, tarvitsemme mielipidettäsi.

Osallistu kyselyyn tästä tai täytä lomake kirjastossa. Vastaa viimeistään 18.4.2022.

Kiitos avustasi!

Paraisten kaupunginkirjasto hakee osa-aikaista hankevastaavaa

Hankevastaavan tehtävänä on johtaa, suunnitella ja toteuttaa Hanke Asukasvuoropuhelu -hanke, jonka tarkoituksena on kehittää kirjastoja kansalaisten ja päättäjien välisinä vuoropuhelufoorumeina.

Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia asukasvuoropuhelun menetelmiä ja sitä kautta mahdollistaa asukkaiden osallisuus kaupungin kehittämisessä.

Hankkeen tavoitteena on myös opettaa ja tiedottaa asukkaille demokraattisten prosessien toiminnasta ja yksittäisten asukkaiden osallistumismahdollisuuksista. Kohderyhmänä ovat kaikki kaupungin asukkaat.

Lue lisää ja hae työpaikkaa KuntaRekryssä.

Hanke toteutetaan 1.4.2022-31.12.2023. Hae paikkaa viimeistään 13.3.2021.

Pressreaderin kirjautumistapa on muuttunut

Pressreaderistä löydät aikakaus- ja sanomlehtiä. Enää et tarvitse tiliä Pressreaderiin käyttääksesi sovellusta. Seuraa videon ohjeita, ja valitse Blanka Libraries kirjastovalikosta. Sovellus muistaa kirjautumisen 30 päivän ajan.

Jos sovellus kuitenkin pyytää sinua luomaan tilin kirjatumisen jälkeen, voi ongelma korjaantua sovelluksen poistolla ja uudelleen lataamisella.

Myös verkkosivulle kirjaudutaan uuden tavan mukaan. Selainversiosta löydät kirjautumispainikkeen oikeasta yläkulmasta, kirjaudu kuten videossa. Voit kirjautua osoitteessa: pressreader.com

Tutustu kirjautumistapaan Pressreaderin oman ohjevideon avulla.

Tervetuloa Taalintehtaan omatoimikirjastoon

Taalintehtaan kirjasto toimii perinteisten aukioloaikojen lisäksi nyt myös omatoimikirjastona. Se tarkoittaa, että kirjastossa voi käydä asiakaspalveluaikojen ulkopuolella joka päivä klo 8-20. Taalintehtaan kirjaston henkilökunta jatkaa asiakaspalvelua tuttuun tapaan arkipäivisin, mutta palveluajat muuttuvat hieman.  

Ovi aukeaa kirjastokortilla ja tunnusluvulla

Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tunnusluku on sama, jolla kirjaudutaan itsepalveluautomaatiin ja verkkokirjastoon. Mikäli asiakkaalla ei vielä ole tunnuslukua, sen saa kirjastosta esittämällä kirjastokortin ja henkilötodistuksen. Kirjaston ulko-oven vieressä on lukijalaite, joka ohjeistaa kirjautumisessa.

Tutustu omatoimikirjastoon Krister Tåågisen kanssa tästä!
Krister Tååginen muistuttaa myös, että kaikki ovat tervetulleita kirjastoon.

Käyttökatko 11.-12.12.

Aineistohaku sekä kirjautuminen verkkokirjastoon ovat pois käytöstä lauantaina 11.12.2021 klo 17 alkaen.  Käyttökatko johtuu huoltotoimenpiteistä, ja se loppuu viimeistään sunnuntaina klo. 11.

Mainitulla ajankohdalla voi myös esiintyä häiriöitä e-aineistopalveluiden ja omatoimikirjastojen käytön yhteydessä. Pahoittelemme käyttökatkosta aiheutuvaa mahdollista haittaa.

Koronaepidemia vaikuttaa kirjastopalveluihin Paraisilla

Otathan huomioon seuraavat ohjeet, kun vierailet kirjastossa:

Käytä maskia ja pidä turvavälit.

Huolehdi käsihygieniasta.

Kirjastoon ei saa tulla oireisena tai karanteeniaikana.

Varaukset ja lainojen uusimisen voi tehdä verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastoon.

Kirjastossa asioidessa ei tarvitse koronapassia, mutta Blanka-kirjastoissa voit tulostaa koronapassin maksutta. Tietoturvasyistä asiakkaan on käytettävä Omakantaa itse. Katso lisätietoja koronatodistuksen lataamisesta Omakanta-sivustolta. Muista ottaa mukaasi pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Henkilökunta auttaa passin lataamisessa ja tulostamisessa.

Seuraamalla ohjeistuksia autat meitä pitämään kirjastot mahdollisimman turvallisina ja näin voimme palvella sinua jatkossakin. Kiitos!