ebookBlanka-kirjastojen e-aineistovalikoima on yksi Suomen laajimmista!

E-aineiston käyttö sopii kaikille, esimerkiksi niille jotka haluavat hoitaa kirjastokäynnit kotisohvalta. E-aineisto on erityisen tärkeä saaristolaisille, jotka asuvat vaikeiden kulkuyhteyksien päässä. E-aineiston käyttöä voi myös suositella niille lukuhaluisille, joilla on näköongelmia, päätteeltä luettaessa kirjainten kokoa voi suurentaa ja näytön kirkkautta lisätä.

Blanka-kirjastojen asiakkaat voivat lukea tuhansia ulkomaisia päivä- ja aikakauslehtiä elektronisina. Päivälehtiä on tarjolla heti niiden ilmestyttyä, yli sadasta maasta. Aikakauslehtiä on tarjolla runsaasti, talouslehdistä juoruihin ja sisustuslehdistä peli- ja tietokonejulkaisuihin. Tutustu tarjontaan e-lehtisivulla.

Blankan valikoimista löytyy e-kirjoja molemmilla kotimaisilla kielillä. Tarjolla on kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, kirjoja lapsille ja nuorille – jokaiselle jotakin. Sekä suomen- että ruotsikielisiä e-kirjoja voi nyt lukea joko lataamalla ne tietokoneelle tai suoraan netissä, myös mobiililaitteella.

Suomenkielisten e-kirjojen käyttöjärjestelmä on juuri uusittu käyttäjäystävällisemmäksi, kirjoja voi selata ilman lainaamista, kirjoja voi varata ja omien kirjalistojen, vinkkien ym. teko on helppoa. Rajoituksista johtuen ihan kaikkia suomenkielisiä e-kirjoja ei ole mahdollista lainata kirjastosta.

Myös ruotsinkielisten e-kirjojen käyttöliittymä uusiutui vuodenvaihteessa. Uutta on online-lukeminen, kirjoja voi lukea selaimessa eikä niitä siis tarvitse ladata koneelle. Ruotsiksi on tarjolla myös laaja valikoima e-äänikirjoja.

Mukavia lukuhetkiä!