Club con Color 10 vuotta

Motto: ”Annetaan kaikkien kukkien kukkia”

Club con Color on 19 jäseninen maalauskerho Hangossa jossa maalataan yhdessä kerran viikossa, tiistai iltaisin klo 17.00 – 20.30. Vuokraamme isomman huoneen vanhasta tyhjästä koulusta (Täktomin koulu) ja kerätään ”osallistumismaksu” jolla maksetaan vuokra. Kerhossa toimii vetäjä mutta ei opettajaa, katsomme toisten töitä vaihdamme neuvoja, ajatuksia ja ideoita – apu löytyy läheltä. Kymmenen toimintavuoden aikana on selkeästi noussut esiin keneltä pyydetään apua kun ongelmia esiintyy. Meillä on kaikilla erikoisalueemme.

Kerho on järjestänyt useamman näyttelyn Hangon Kaupungintalon Galleriassa m.m ensi esiintyminen ”Club con Color”, ”Kaupunkimme Hanko”, ” Iloiset amatöörit”, ” Kehyksetön” sekä osallistuttu Konstrundaniin useamman vuoden ja joulumyyjäisiin minitauluilla. Kirjaston henkilökunnan kanssa olemme kolmena peräisenä vuonna järjestetty näyttelyjä: Kertomuksesta kuvaan, ”Onni, meri ja kaipuu”, ”Lapset ovat kaikkein rohkeimmat” sekä ” Kolmas kerta toden sanoo”

Keväällä 2016 innostuttiin kopioimaan tunnettuja maalaustaiteen mestareita. Kopiointi oli yllättävän hauskaa ja opettavaista mielestämme ja syksyllä meillä tarjottiin mahdollisuus asettaa kopiotaulut näyttelyyn galleriaan Hangossa. Vastaanotto oli hyvin myötämielinen jonka seurauksena jatkettiin ajatuksella että maalaamme/ kopioimme suomalaisten mestareiden tauluja ja sillä lailla vietämme     Suomi 100 v.

Osa näistä tauluista löytyy nyt Villa Landesta. Tämä näyttely on kesän aikana ollut esillä Haapsalossa, Hangon ystävyyskaupungissa Virossa. missä Suomi 100 v juhlittiin suurin tuntein koska virolaiset juhlivat maansa 100 v vuonna 2018.