Suosikkilistasta on monenlaista iloa. Voit koota listan vaikkapa kurssikirjoista, kirjoista jotka haluat lukea tai parhaista kirjavinkeistäsi. Voit tehdä suosikkilistasta myös lukupäiväkirjan. 

Aloita hakemalla verkkokirjastosta kirjaa,  jonka haluat tallentaa listalle. Voit hakea muun muassa kirjailijan, aiheen tai kirjastoluokan mukaan. Saatuasi listan hakutuloksista valitse oikea kirja klikkaamalla nuppineulaikonia hakutuloskentän oikeassa yläkulmassa.

Jos et ole vielä kirjautunut sisään, verkkokirjasto pyytää sinua tekemään sen nyt.

Uusi ikkuna aukeaa. Jos teet suosikkilistaa ensimmäistä kertaa, pitää sinun nyt luoda lista. Valitse “luo uusi lista”. Kirjoita listan nimi, ja jos haluat, voit kirjoittaa myös listan kuvauksen. Jos haluat jakaa listan muille, valitse Näkyvyys-kohdasta “julkinen”. Kukaan ei pääse lukemaan julkisia listoja, jos et itse jaa linkkiä niihin. Jos haluat käyttää listaa esimerkiksi omana lukupäiväkirjanasi voit valita Näkyvyys-kohdasta “yksityinen”.

Jos sinulla on jo lista valmiiksi, valitse lista alasvetovalikosta.

Nyt voit lisätä kirjan listallesi. Halutessasi voit myös kirjoittaa kommentin kirjasta.

Löydät omat listasi omalta tililtäsi. Pääset tilillesi klikkaamalla henkilökuvaketta sivun oikeassa yläkulmassa. Listat löytyvät Suosikit-otsikon takaa. Listat-valikosta löydät tekemäsi listat. Valitse lista jota haluat muokata.

Jos olet lisännyt kirjoihin kuvauksen, se löytyy alimpana kirjan tiedoista, saatavuustietojen alapuolelta. Jos haluat muokata, poistaa tai lisätä tekstiä, voit klikata “Kuvaus”-otsikkoa.

Voit muokata listan näkyvyyttä valikossa, joka näkyy, kun avaat listan. Jos valitset julkisen listan, saat URL-osoitteen, jota voit käyttää listan jakamiseen. Voit myös tilata RSS-syötteen. RSS-nappi on heti jaettavan linkin perässä.

On hyvä muistaa, että nimesi näkyy oikealla yläkulmassa “listan tekijä” -kohdassa, kun avaat listan linkin, samoin mahdollisten kirjan kuvausten tai kommenttien perässä.

Voit myös luoda uusia listoja oman tilisi “Suosikit”-välilehdellä. Kirjat lisätään samalla tavoin kun ylempänä on kuvattu.