Tervetuloa uuteen verkkokirjastoon! Blanka-kirjastot ovat ottaneet käyttöön uuden kirjastojärjestelmän henkilökunnalle, ja samalla avataan täysin uudistunut verkkokirjasto.

Suurin muutos asiakkaille on uusi verkkokirjasto. Myös myöhästymismaksut ovat muuttuneet – nyt maksua kertyy 10 senttiä päivässä kirjaston aukiolopäiviltä. Aikaisemmin myöhästymismaksu oli 50 senttiä/viikko.

Koimme järjestelmän vaihdoissa teknisiä ongelmia, joita ei voitu ennakoida. Siksi hakutulossivu ja omat tietosi voivat tuntua vaikeilta lukea. Voit kuitenkin tehdä hakuja, kirjautua sisään, uusia lainasi ja varata materiaalia, poislukien lehdet. Toistaiseksi varauspainike näkyy vain kirjautuneille asiakkaille.

Näin kirjaudut: Löydät kirjautumispainikkeen verkkokirjaston oikeasta yläkulmasta. Teksti Kirjautuminen näkyy isoimmilla ruuduilla, pienemmillä ruuduilla näkyy ainoastaan kirjautumiskuvake. Kuvakkeessa on nuoli joka osoittaa hakasulkuun: →]. Siirryt automaattisesti omiin lainoihisi jos kirjaudut verkkokirjaston etusivulla. Kirjauduttuasi kirjautmuispainike muuttuu henkilökuvakkeeksi, josta aukeaa pudotusvalikko. Valitse Oma tili, niin siirryt lainoihisi.

Lehtien saatavuustiedot näkyvät toistaiseksi puutteellisesti uudessa verkkokirjastossa. Ne eivät toistaiseksi ole varattavissa verkkokirjaston kautta. Jos haluat varata lehden, ota yhteys kirjaston asiakaspalveluun!

Muut asiat ovat ennallaan – laina-ajat ja e-kirjojen lainarajoitukset ovat samat kuin ennen järjestelmänvaihtoa.

 

Tästä voit lukea enemmän verkkokirjaston sisällöstä:

Kirjasto tiedottaa

Verkkokirjaston etusivulta löytyvät ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat. E-aineistot -sivulla vastaamme e-kirjoja koskeviin kysymyksiin.

Näin käytät verkkokirjastoa

Alempaa sivulta löytyy lukuvinkkejä ja ohjeita verkkokirjaston käyttöön. Täältä selviää muun muassa miten verkkokirjastoon kirjaudutaan ja miten luodaan suosikkilista.

Asiakkaana voit muun muassa

  • yhdistää koko perheen kirjastokortit yhden tilin kautta hallinnoitaviksi
  • luoda ja jakaa suosikkilistoja, joille voit tallentaa esim. kirjat, jotka olet lukenut
  • asettaa hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostilla, kun voit varata oman kiinnostuksen mukaista uutuusaineistoa
  • vaihtaa PIN-koodin itse

Kirjasto vinkkaa

Etusivulta, e-aineistosivulta sekä lasten, nuorten ja vanhempien sivuilta löytyy lukuvinkkilistoja erilaisista aiheista. Henkilökunnan vinkkejä -sivulta löytyy muun muassa suosittu Kolme kysymystä kirjastosta -sarja sekä linkkejä kirjallisuusblogeihin. E-aineistosivulta löydät kirjaston oman e-kokoelman lisäksi kokoamamme  linkkilistan maksuttomiin e-aineistoihin.

Palaute on tervetullutta

Verkkokirjaston toimintoja ja sisältöjä kehitetään jatkuvasti. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja toiveita sisällöstä.

Mikä on Finna?

Uusi verkkokirjasto on osa Finna-kokonaisuutta. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille maksuton, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Tällä hetkellä Finnassa on mukana jo yli sata arkistoa, museota ja kirjastoa.