Kansalliskirjasto uudistaa Oma tili -osion ilmettä. Uudistuksen tarkoitus on tehdä Finna-verkkokirjastoista saavutettavampia.

Verkkokirjaston Oma tili -sivu on aiemmin ollut jaoiteltu välilehtien avulla, esim. “Omat tiedot” ja “Varaukset”. Välilehtivalikko muuttuu nyt uudenlaiseksi valikoksi. Muutokset ovat suurimpia niille, jotka ovat tottuneita käyttämään verkkokirjastoa tietokoneella. Puhelinta tai tablettia käyttävät eivät tule huomaamaan suuria muutoksia.

Kaikki ei muutu

Päivitys ei tuo mukanaan suuria muutoksia. Pääset jatkossakin suoraan Lainat-sivulle kun kirjaudut etusivulla ja esim. lainat uusitaan kuten aiemminkin.

Uusi kirjautumiskuvake ja valikko kuvakkeen alla

Kirjautumiskuvake muuttuu. Näet jatkossa henkilökuvakkeen sekä kirjautumispainikkeessa että Oma tili-painikkeessa. Huomaathan että napin teksti ei välttämättä mahdu ruudulle kun käytät mobiililaitetta. Silloin näet pelkän henkilökuvakkeen.

Kirjautumispainike:

Oma tili -painike:

Uudistettu valikko aukeaa kun painat oma tili -painiketta. Aiemmin on voinut siirtyä joko omiin lainoihin tai kirjautua ulos, mutta nyt valikkoa on laajennettu. Voit nyt siirtyä suoraan esim. varauksiin tästä valikosta. Valikot ovat samanlaisia sekä puhelinten että tietokoneiden näytöillä.

Tietokonekäyttäjien oma tili

Oma tili on aiemmin jaoiteltu välilehtien avulla, mutta 9.10. lähtien välilehdet muuttuvat uudeksi valikoksi. Valikko on sivun vasemmassa reunassa.

 

Valikon rakenne

Tämä uudistus koskee sekä mobiililaitteiden että tietokoneiden käyttäjiä. Valikko on jaoiteltu eri otsikoiden alle. Käytännössä tämä koskee otsikoita “Lainat / Varaukset” ja “Suosikit”. Sinun pitää esim. painaa “Lainat / Varaukset” ja sen jälkeen “Varaukset” päästäksesi katsomaan varauksia.

 

Myös “Suosikit”-sivu tilee näyttämään toisenlaiselta. Jatkossa kaikki suosikkilistasi näkyvät tässä valikossa:

 

Tarvitsetko apua?

“Näin käytät verkkokirjastoa” -ohjeemme toimivat edelleen. Vain omassa tilissä liikkuminen muuttuu. Pyrimme päivittämään ohjeet niin että ne vastaavat muutoksia. Voit kuitenkin ottaa yhteyttä jos jokin tuntuu hankalalta, me autamme mielellämme!