Kirjaston uudesta Cineast-elokuvapalvelusta löytyy katsottavaa kaikenikäisille niin
suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Nappaa tästä vinkit palvelun käyttöön.

Mene Cineast.fi-sivustolle ja valitse valikosta Blanka.
Käytä hakutoimintoa löytääksesi elokuvan, jonka haluat katsoa. Valitse haluamasi elokuva ja kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla.
Klikkaa “Katso elokuva”. Klikkaa “Ohita”, jos et halua luoda käyttäjätiliä. Voit lainata elokuvia vain kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Kunkin elokuvan voi katsoa 48 tunnin ajan.

Jos haluat nähdä lainahistoriasi ja merkitä elokuvia suosikeiksi, voit luoda palveluun tilin esimerkiksi lainaamisen yhteydessä tai oikeasta yläkulmasta (painike ”Kirjaudu”). Tilin voi toistaiseksi luoda vain selaimessa (ei sovelluksessa).

Voit katsoa elokuvia tietokoneella ja matkapuhelimella (lataa Cineast-sovellus oman laitteesi sovelluskaupasta).

Lainarajoituksia

Voit lainata korkeintaan kuusi elokuvaa kuukaudessa. Kirjasto on budjetoinut tietyn kokonaismäärän elokuvalainoja kuukautta kohden. Jos lainaaminen ei onnistu ja saat virheilmoituksen, kirjaston kuukausibudjetti on täyttynyt. Tässä tapauksessa lainaaminen toimii taas kuukauden vaihduttua.

Ikärajat

Kuten kirjastoissa yleensä, Viddlassa on kuvaohjelmalakiin perustuvat ikärajakäytännöt. Voit tutustua elokuvien ikärajoihin Suomessa KAVI:n sivustolla.