Hallituksen päätös (4.5.) mahdollistaa, että Paraisten kirjastot voivat taas aloittaa lainaustoiminnan. Kirjastoissa voi toistaiseksi vain noutaa varauksia. Varauksia voi noutaa Paraisten kirjastosta 8.5. alkaen, Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön kirjastoista 11.5. lähtien. Huomioithan, että noutoajat poikkeavat kirjaston tavallisista aukioloajoista.

Kirjastojen muut tilat, kuten kirjahyllyt, lehtisalit ja tietokoneet eivät ole käytössä.

Noutoajat

Paraisten kirjastosta noutoajat ovat ma 10-18 ja ti-pe 10-16. Nauvon, Korppoon ja Houtskarin kirjastoista varauksia voi noutaa ma ja ke 10-15. Iniössä hausta sovitaan erikseen soittamalla.

Varauksen tekeminen

Kirjoja voi varata verkkokirjastossa, jos sinulla on PIN-koodi. Voit saada PIN-koodin puhelimitse tai Paraisten kirjaston tiskiltä.

Jos kirjoja ei pääse varaamaan verkkokirjastosta, meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse arkisin klo 9-15. Emme ota vastaan varaustoiveita kirjaston tiskillä, vaan ne on tehtävä ennen kirjastoon tuloa.

Kirjasto lähettää sähköpostin tai tekstiviestin, kun varaukset voi noutaa. Lähetämme yhden viestin kaikista ennen 8.5. tehdyistä varauksista, jonka jälkeen lähetämme erilliset viestit jokaisesta varauksesta.

Jos ei itse pääse

Varaukset noudetaan sillä kirjastokortilla, joilla varaukset on tehty. On siis mahdollista pyytää toista henkilöä hakemaan varaukset, jos hänelle antaa oman kirjastokorttinsa mukaan noutoa varten. 

Varausten haku

Paraisten kirjastosta varaukset noudetaan tiskiltä. Muistathan pitää turvallisen etäisyyden sekä henkilökuntaan että toisiin asiakkaisiin, kun saavut kirjastoon. Tiskillä voi ainoastaan noutaa varauksia ja pyytää PIN-koodia. Varaus tulee siis tehdä ennen kirjastoon tuloa.

Muista kirjastoista varaukset noudetaan kirjastojen ulkopuolelta. Varaukset laitetaan pussiin, jossa on varaajan nimi. Kirjaston sisätiloihin ei tarvitse tulla, sillä kaikki on valmiiksi lainattua.

Palautukset

Kirjaston palautusluukut ovat avoinna taas. Paraisten kirjastossa voi palauttaa kirjoja myös kirjaston aulassa, silloin kun kirjastossa on noutoaika. Lainat erääntyvät aikaisintaan kesäkuussa.


Tarkista yhteystietosi

Yhteystiedot voi tarkistaa ottamalla yhteyttä kirjastoon. Vastaamme puheluihin ja sähköposteihin arkisin klo 9-15.

Kirjastojen yhteystiedot:  

Parainen: kirjasto.parainen@parainen.fi 044 354 5284 
Nauvo: kirjasto.nauvo@parainen.fi 040 488 5792 
Korppoo: kirjasto.korppoo@parainen.fi 040 488 5793 
Houtskari: kirjasto.houtskari@parainen.fi 040 488 5794 
Iniö: kirjasto.inio@parainen.fi 040 488 5795