Paraisten kaupunginkirjasto hakee luovaa hanketyöntekijää osa-aikaiseen työsuhteeseen (40 %) ajaksi 15.10.2020–31.12.2021. 

Hanketyöntekijän tehtävänä on koordinoida ja toteuttaa Nuorten kirjasto -hanke.
Hankkeen tavoitteena on nuorisotoiminnan kehittäminen kaupungin kaikissa kirjastoissa. Hankkeessa painotetaan erityisesti osallisuutta ja nuorten vahvempaa osallistumista ja vaikuttamista kirjastojen toimintaan.

Hanketyöntekijän työtehtäviin kuuluu hankkeen suunnittelu ja toteutus yhdessä hankkeen ohjausryhmän, olennaisten yhteistyökumppaneiden ja kaupungin nuorison kanssa.

Hanketyöntekijä suunnittelee aluksi toimintamalleja siitä, millä tavalla nuoret voivat olla osallisina kirjaston toiminnassa. Tärkeää on, että toimintamallit ovat erilaisia ja mahdollistavat myös sellaisten nuorten tavoittamisen, jotka eivät ole aktiivisia tai käy kirjastossa.
Tärkeää on myös pyrkiä selvittämään nuorten näkemyksiä kirjastosta ja sitä, mikä merkitys kirjastoilla on tai voi olla nuorten elämässä.

Hankkeessa suunnitellaan, kehitetään ja toteutetaan nuorille suunnattuja palveluja ja toimintaa kirjastoissa.
Suunnittelumenetelmän tulee olla käyttäjälähtöinen ja vastata sekä käyttäjän tarpeita että kirjastojen tavoitteita.
Koska kirjastossa ei ole tarkoituksenmukaisia paikkoja nuorille, hankkeessa painotetaan erityisesti tilasuunnittelua eli kartoitetaan kirjastoissa nuorille tarjolla olevia tiloja ja niiden kehittämis- ja parantamismahdollisuuksia.

Työn menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja viestintätaitoja.

Toivomme hakijalta
•    kokemusta työskentelystä nuorten parissa
•    edellytyksiä itsenäiseen työskentelyyn ja hyviä organisointitaitoja
•    kykyä irrottautua tavanomaisista ajattelutavoista ja keksiä uusia luovia ratkaisuja kohderyhmien tarpeisiin
•    suomen ja ruotsin kielen hyvää suullista taitoa.


Hakemus toimitetaan viimeistään 27.9.2020 joko osoitteeseen Paraisten kaupunginkirjasto, Rantatie 28, 21600 Parainen tai karolina.zilliacus@parainen.fi. Lisätietoja työstä antaa kirjastopäällikkö Karolina Zilliacus, puh. 040 488 5878 tai karolina.zilliacus@parainen.fi.