Toteutimme Paraisten kirjastossa asiakaskyselyn huhtikuussa 2023. Kysyimme kirjastoasiakkailtamme, millainen olisi heidän unelmiensa kirjasto. Lisäksi halusimme kartoittaa, onko omatoimikirjastolle kysyntää Paraisilla ja miten asiakkaamme haluaisivat kirjastoa kehitettävän.

Saimme 102 vastausta!
Kysyimme tiloista, joita kirjastossa toivotaan olevan. Eniten suosiota saivat lukunurkkaukset (55 prosenttia vastaajista), kahvila (46 prosenttia), opiskelu- ja työpisteet (37 prosenttia), näyttelytila (29 prosenttia) ja ryhmätyö- ja hiljaiset tilat (28 prosenttia vastaajista).

Jos Paraisten kirjasto olisi omatoimikirjasto, 68 prosenttia vastaajista haluaisi käydä kirjastossa myös viikonloppuisin, 24 prosenttia kävisi mahdollisesti ja 13 prosenttia vastaajista ei. Kirjaston peruspalvelut osoittautuivat kyselyssä kirjastokävijöiden tärkeimmiksi toimiksi myös mahdollisessa omatoimikirjastossa: lainaaminen, palauttaminen ja lukeminen.

Suosituin ajankohta kirjastokäynnille osoittautui olevan kello 16–19 (68 prosenttia vastaajista).


Moni oli kertonut ideoistaan ja haaveistaan myös vapaamuotoisesti, mikä oli erityisen ilahduttavaa! Iso kiitos kaikille kyselyyn vastanneille – huomioimme saamamme palautteen Paraisten kirjaston kehitystyössä!